Announcement

Collapse
No announcement yet.

Pinball FX 2 - bugs/issues and recommendations

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Originally posted by Roo5676 View Post
    For the record, I was having issues with my internet dropping out periodically for about a week and I never had any problems with settings or local scores on PBFX2 that I was aware of. I think a few times the game hung for 5-10 seconds when the internet dropped out while playing. But I was able to continue playing offline.
    I wish you would have problems with your local scores. I'm tired of chasing your high scores on every single table!

    Comment


    • I've been experiencing two different issues where the balls are completely stuck on the Spiderman table. I have video recorded of the second but not the first.

      First ball stuck issue happens randomly when hitting the skill shot increase slot just above the bumpers. Sometimes it will just get jammed and act like its shooting it out over and over and nothing i do will get it out. (tilting). I tried to get video of that but i haven't been able to capture it happening.

      Second ball stuck issue was after i got the second ball out of the upper area. I had two balls running for awhile and activated the goblin multiball as well. One of the bombs was launched up into the house and then into the ball hold pin. For the rest of play after they exploded it was empty. Later in play my ball was put into the ball lock area up top. No way to get it out and only ball in play. I have video of this that i can put up later if need be.

      I'm running at 1920x1080 at about 60fps. I can put up a more detailed spec sheet if need be.

      I really like this game and this is one of my favorite tables. If these issues could be fixed that would be amazing!

      Comment


      • Would someone from Zen give me an official response to my problems please?
        Officially, do we have to maintain an internet connection to save our settings and local high scores? Is this a problem with windows 8?
        Will you please assist me in trying to fix this?
        If not, will you please give me a full refund?
        Nick
        https://www.youtube.com/channel/UC85...bnPTOkielbyReg

        Comment


        • Originally posted by Reluix View Post
          I've been experiencing two different issues where the balls are completely stuck on the Spiderman table. I have video recorded of the second but not the first.

          First ball stuck issue happens randomly when hitting the skill shot increase slot just above the bumpers. Sometimes it will just get jammed and act like its shooting it out over and over and nothing i do will get it out. (tilting). I tried to get video of that but i haven't been able to capture it happening.

          Second ball stuck issue was after i got the second ball out of the upper area. I had two balls running for awhile and activated the goblin multiball as well. One of the bombs was launched up into the house and then into the ball hold pin. For the rest of play after they exploded it was empty. Later in play my ball was put into the ball lock area up top. No way to get it out and only ball in play. I have video of this that i can put up later if need be.

          I'm running at 1920x1080 at about 60fps. I can put up a more detailed spec sheet if need be.

          I really like this game and this is one of my favorite tables. If these issues could be fixed that would be amazing!
          Thanks for the report!

          Originally posted by Imagamejunky View Post
          Would someone from Zen give me an official response to my problems please?
          Officially, do we have to maintain an internet connection to save our settings and local high scores? Is this a problem with windows 8?
          Will you please assist me in trying to fix this?
          If not, will you please give me a full refund?
          Nick
          You shouldn't have to maintain a connection. We weren't able to reproduce the problem, but it seems to be an issue with the Steam Cloud. With today's update, the game will also save a backup profile and will load it back in case Steam’s is not available for any reason. So going forward you should not run into this issue.

          Comment


          • Originally posted by LeanderL View Post
            Barbie, please take a look at this screenshot. The arrow next to "Tesla" looks damaged. It looks strange imo...if you hover this "something" the back arrow is displayed but without hovering it it looks odd. It's like that in all tables (not just in "Tesla").

            http://abload.de/img/2013-05-12_00001u6upj.jpg
            This bug is still in the game. Sometimes the icon looks odd. Hovering the icon works but the other icon is damaged. Not just Tesla, it occurs on all tables.
            http://steamcommunity.com/id/leander_at/

            Comment


            • Originally posted by LeanderL View Post
              This bug is still in the game. Sometimes the icon looks odd. Hovering the icon works but the other icon is damaged. Not just Tesla, it occurs on all tables.
              I have this too:

              Comment


              • Yes, this is what I have too. It's not a big deal but it shouldn't be difficult to fix. Please forward it to your devs, Barbie.
                When the bug occurs all tables are affected. Quitting and launching Pinball FX2 again normally fixes the issue. I haven't found out yet what causes this bug.
                http://steamcommunity.com/id/leander_at/

                Comment


                • Performance drops with reflections on.

                  Hello, i get big performance drops after every ball launch, ball transitions and when camera moves from flippers to launch pad and vice versa.
                  After some time, less than a minute usually the game starts running smoothly again. This is most noticeable on the older tables especially El Dorado, Sorcerer's Lab and completely absent on the newer tables like Star Wars and Avengers.

                  I play at 1920x1200 on i5 750, GTX 570 320.18, win 8

                  Edit: Looks like the problem isn't the ball launch itself, but the camera zoom when the ball is launched and only on El Dorado and Sorcerer's Lair. V12 just have some random frame rate drops.
                  Last edited by Ipos; 06-22-2013, 11:24 AM.

                  Comment


                  • The new tables are great!

                    Once suggestion though; Camera 2 on Paranormal is pulled back a lot further than other tables. Under normal play quite a bit of the backglass playfield at the rear of the table is visible in Camera 2, and although stuff does happen there, unless you're playing that portion of the table you don't need to see it. This results in the table being a bit smaller on screen. If it's at all possible, could you adjust Camera 2 on this table to it's zoomed in more, removing the chunk of backglass at the top you don't need to see.

                    I made a quick mock-up of the way it looks now, versus how it could look.


                    Comment


                    • Originally posted by Ipos View Post
                      Hello, i get big performance drops after every ball launch, ball transitions and when camera moves from flippers to launch pad and vice versa.
                      After some time, less than a minute usually the game starts running smoothly again. This is most noticeable on the older tables especially El Dorado, Sorcerer's Lab and completely absent on the newer tables like Star Wars and Avengers.

                      I play at 1920x1200 on i5 750, GTX 570 320.18, win 8

                      Edit: Looks like the problem isn't the ball launch itself, but the camera zoom when the ball is launched and only on El Dorado and Sorcerer's Lair. V12 just have some random frame rate drops.
                      Right, reflections are kind of a known issue for this kind of stuff. I turned them off and it fixed it and I haven't missed them at all. I had it mostly at certain times, like that same spot with the El Dorado camera pan.

                      Comment


                      • Hey guys


                        I am aswell experiencing terrible framerate drops on the new Sorcerer’s Lair table. It only happens at the launch of each ball for about thirty seconds more or less, and in every minigame. It is the only table where it is too obvious to not notice it. Every other table I've played works perfectly with no FPS changes.

                        Also FRAPS can't tell the difference, weirdly, it keeps showing 60 FPS when it is clearly less than 30 FPS.

                        However, as for many other players, this problem is solved by turning reflection OFF in the options.

                        Comment


                        • yea its wierd I have 2 computers almost the same I5 clocked at 4.2 16gig memory but the one in my cab has a 560ti and my desktop a 660 2gb card same nvidia drivers installed... My desktop never studders with reflections on but my cab does especially with multiball... a 560ti should be more than enough to play these games...

                          Comment


                          • Sometimes the ball saver on Sorcerer's Lair is rather a ball killer. I started a new game, launched the ball, drained the ball after seconds. Ball saved! It was automatically launched again but the ball saver kicks the ball to the bumper lane...and sometimes the left bumper kicks the ball into the left drain...so I both lost the ball and the saved ball (ball saver) within seconds.
                            http://steamcommunity.com/id/leander_at/

                            Comment


                            • Thanks for the reports!

                              Comment


                              • Barbie, is it normal that there is only 1 multiball camera available on Paranormal? (view 2...but all other tables have 1, 1 wide or 2)
                                http://steamcommunity.com/id/leander_at/

                                Comment

                                Working...
                                X