Results 1 to 9 of 9

Thread: Upper flippers & friendscore-message

  1. #1
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Switzerland
    Posts
    179

    Default Upper flippers & friendscore-message

    Hi all, first at all iwant to say , Zen2 is awsome ....
    I wonder if any others realized that the upper Flipper sensibility is to high, you can't hold the upper Flippers quiet, while you hold a Ball on the same Side ln the same sided Main-Flipperarm . A Mate ( on his PS3 ) & me ,tried to take down the upper Flipper strengh, but as soon as you continue with playing a Table , the strengh switches back to original . I think it isn't supposed to be like that, because on X-Men ,for example, you should be able to hold the Ball on the right Mainflipper & shoot the second Ball up the Icemanramp , or am i wrong ?
    FRIENDSCORE-MESSAGE aswell ,appears even after deactivating.....
    "cough" don't want to tell from my 650 billion Score on Spidey that ended in a Gamebreakbug "cough"

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Switzerland
    Posts
    179

    Default

    ohh i forgot to say , the upper Flipper Thing is on every Table ....
    i hope Barbie can find a Answer for that Question at here Teammates ....

  3. #3
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    813

    Default

    Others have realized that changing the sensitivities of the flippers no longer results in a two-stage flipper. The upper and lower flippers always activate together. This has been mentioned in another thread. I forgot which one.

  4. #4
    Senior Member shogun00's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Western NY (USA)
    Posts
    2,823

    Default

    Quote Originally Posted by surf1der View Post
    Others have realized that changing the sensitivities of the flippers no longer results in a two-stage flipper. The upper and lower flippers always activate together. This has been mentioned in another thread. I forgot which one.
    The PS Vita doesn't have pressure sensitive buttons like the PS3 controls and ZP2 seems to be a identical port (copy and paste) between the two versions.

  5. #5
    Senior Member ER777's Avatar
    Join Date
    Sep 2012
    Location
    Upstate NY
    Posts
    142

    Default

    Quote Originally Posted by Dicepticon79 View Post
    FRIENDSCORE-MESSAGE aswell ,appears even after deactivating.....
    I noticed that too, it should be a very easy fix. Hopefully they'll do that soon.

  6. #6
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    813

    Default

    Quote Originally Posted by shogun00 View Post
    The PS Vita doesn't have pressure sensitive buttons like the PS3 controls and ZP2 seems to be a identical port (copy and paste) between the two versions.
    So we lost functionality on the ps3 version because the Vita can't support it? That doesn't sound right to me. Why then is the reverse not true? The ps3 doesn't have touch controls so why does vita have them? Port or no port, you design a game to take advantage of the features present for each system. Vita has touch interfaces so you take advantage of that. PS3 has a pressure-sensitive buttons so you take advantage of that. Hopefully this is just a bug or oversight during development of ZP2 and eventually will get the two stage flipper back with an update.

  7. #7

    Default

    Thanks guys! I'll make sure the team sees this thread

  8. #8
    Senior Member shogun00's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Western NY (USA)
    Posts
    2,823

    Default

    Quote Originally Posted by surf1der View Post
    So we lost functionality on the ps3 version because the Vita can't support it? That doesn't sound right to me. Why then is the reverse not true? The ps3 doesn't have touch controls so why does vita have them? Port or no port, you design a game to take advantage of the features present for each system. Vita has touch interfaces so you take advantage of that. PS3 has a pressure-sensitive buttons so you take advantage of that. Hopefully this is just a bug or oversight during development of ZP2 and eventually will get the two stage flipper back with an update.
    It makes sense to me, since Sony developed a middleware tool so any developer can make a direct port of a PS3 game to the Vita. If they were building ZP2 with the Vita in mind, then they probably created the game on the PS3 first and made sure all of the features would work on the Vita (less hassle on the conversion process). After that they ported the game over to the Vita and made a few changes in the video display, while leave the PS3 version as is.

    You are probably right though. They probably had intentions to make a few changes to the PS3, but either they didn't get around to it or just plain forgot about it.

  9. #9
    Senior Member Oskari14's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Posts
    209

    Post

    I hope they both will be fixed. It's harder to play multiballs without "2 stage flippers". Deactivating the Friendscore message won't remove it for me either.
    PINBALL4EVER!!!!

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •