Results 1 to 12 of 12

Thread: PS4 and detection of PSN login status

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2014
    Posts
    5

    Question PS4 and detection of PSN login status

    Zen Pinball 2 installed fine - and after a few retries all my tables were sync'd over.

    But - I notice that it seems to struggle finding my PSN status.

    Every time I start the game after starting the PS4 I get one of two messages when looking for scores - either that I have to be signed in or that I need an active internet connection.

    Thing is - the PS4 is online - I can see (and talk) to friends, sync trophies etc etc.

    If I leave ZP2 running in the background and log out and back in to PSN then it can detect that I'm online. But I have to do the PS button/logout/login/return to game dance every time.

    Only ZP2 of all the games I so far have that have this issue.

  2. #2
    Junior Member Gustauve's Avatar
    Join Date
    Jul 2012
    Location
    Edwardsville, IL
    Posts
    20

    Default

    Quote Originally Posted by chrissearle View Post
    Zen Pinball 2 installed fine - and after a few retries all my tables were sync'd over.

    But - I notice that it seems to struggle finding my PSN status.

    Every time I start the game after starting the PS4 I get one of two messages when looking for scores - either that I have to be signed in or that I need an active internet connection.

    Thing is - the PS4 is online - I can see (and talk) to friends, sync trophies etc etc.

    If I leave ZP2 running in the background and log out and back in to PSN then it can detect that I'm online. But I have to do the PS button/logout/login/return to game dance every time.

    Only ZP2 of all the games I so far have that have this issue.
    This happened to me at first. I completely powered down after downloading all of the tables and it's been fine since .

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2014
    Posts
    5

    Default

    I'll have to test. I thought I'd been thru a complete power cycle at least once but I may just have left it in standby (I tend to leave it in standby).

  4. #4
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2014
    Posts
    4

    Default

    Quote Originally Posted by Gustauve View Post
    This happened to me at first. I completely powered down after downloading all of the tables and it's been fine since .
    I have the same problem. Cannot connect to online scores since yesterday. Restarting PS4 does not help (removed cable so it has been completely off).

  5. #5
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2014
    Posts
    5

    Default

    Just tested too - still happening even after a full restart of the PS4

  6. #6
    Junior Member Gustauve's Avatar
    Join Date
    Jul 2012
    Location
    Edwardsville, IL
    Posts
    20

    Default

    Yeah, still happening to me. But instead of logging out and logging back into PSN, I go to network settings and test network. Then return to game that was paused and scoreboard works. Hopes this makes sense.

  7. #7
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2013
    Posts
    11

    Default

    My ps4 works fine, but when I get on DCUO It Signs Me Out

  8. #8
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2013
    Posts
    4

    Default

    Every time I start the game after starting the PS4 I get one of two messages when looking for scores - either that I have to be signed in or that I need an active internet connection.
    Exactly the same issue here.

  9. #9

    Default

    Try either logging out and logging back in without leaving the game. If that doesn't work, run a network test on your PS4 and that should help. Let me know if those don't work.

  10. #10
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2014
    Posts
    5

    Default

    Yes - the logout/login was what I posted worked in the very first post in this thread and the network test was mentioned by Gustuave in post 6.

    But this has to be done every time the game is played.

    This is at best a workaround - not a fix.

  11. #11

    Default

    Quote Originally Posted by chrissearle View Post
    Yes - the logout/login was what I posted worked in the very first post in this thread and the network test was mentioned by Gustuave in post 6.

    But this has to be done every time the game is played.

    This is at best a workaround - not a fix.
    Did you also run a network test?

  12. #12
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2014
    Posts
    5

    Default

    Yes. That also works.

    I can do either with ZP2 running in the background and it will work afterwards.

    What I can't do is play the game correctly connected without doing one of these things.

    It is enough to do either workaround and you only have to do it once per play session.

    No other game/app/or other part of the PS 4 system is showing any form for network issues.

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •