Results 1 to 11 of 11

Thread: PS4 'initialisation'?

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Apr 2014
    Location
    England
    Posts
    15

    Default PS4 'initialisation'?

    Hi all,

    When I start the game on my PS4 there are two annoyances, and I'll cover them both here:

    1. I'm always asked about 3D, always. I have said no a lot of times, a lot, but I'm still asked every time. Surely I can't be the only one to find this annoying? The options in the game are set to 3D off, but I'm still asked; is this a bug?

    2. When the game starts all the table icons start moving about, changing from monochrome to coloured, and sometimes I hear multiple audio clips (this seemed to happen more in the past, not even sure if I heard it for a while); this goes on for a good few seconds. So is this a bug, and should I delete and reinstall? I have all tables by the way.


    Thanks for any comments and advice.

  2. #2
    Senior Member shogun00's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Western NY (USA)
    Posts
    2,823

    Default

    There's definitely something going on, since I'm not experiencing either or of those problems.

    Try restoring your licenses, this also helps speed up a few things from my experience.

    Settings >> PSN >> Restore Licenses
    Last edited by shogun00; 08-29-2014 at 09:23 PM.

  3. #3

    Default

    Quote Originally Posted by shogun00 View Post
    There's definitely something going on, since I'm not experiencing either or of those problems.

    Try restoring your licenses, this also help speeds up a few things from my experience.

    Settings >> PSN >> Restore Licenses
    I think that helped a bit, thanks. I'll expound:

    The 3D thing is odd. I start the game and a message says '3D Signal Detected' (or close to that) and then I get to choose yes or no, and I say no. I have a Sony Bravia - I did my research on input lag here http://www.hdtvtest.co.uk/news/input-lag and got a good TV last time I bought one. Perhaps I can find some TV setting to deal with this; I'll look into it and maybe call Sony's TV peeps.

    The icon thing may be better now I have restored 76 licences. Previously, when I started the game, there were not a lot of icons and they were monochrome; over a number of seconds, more appeared making the grid bigger, and at the same time they all jiggled about whilst becoming colourful. Now I've restored the licences they are all there at the start, and all that happens is the jiggling and changing to colour. The one thing I can think of is multiple accounts: on the PS3 I used a different account to purchase tables, when the PS4 came along, with paid online, I changed names with a new account. I have logged on to the PS4 with the old account to take advantage of Zen's pleasant cross-buy gift to download all the old account purchases, but now I buy all the tables with the new account. Perhaps this is the issue?

    Any help from anyone would be welcome. Although I can play the game and all is well, all is also damn annoying.

  4. #4
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Norway
    Posts
    193

    Default

    Quote Originally Posted by FourWinds View Post
    The icon thing may be better now I have restored 76 licences. Previously, when I started the game, there were not a lot of icons and they were monochrome; over a number of seconds, more appeared making the grid bigger, and at the same time they all jiggled about whilst becoming colourful. Now I've restored the licences they are all there at the start, and all that happens is the jiggling and changing to colour. The one thing I can think of is multiple accounts: on the PS3 I used a different account to purchase tables, when the PS4 came along, with paid online, I changed names with a new account. I have logged on to the PS4 with the old account to take advantage of Zen's pleasant cross-buy gift to download all the old account purchases, but now I buy all the tables with the new account. Perhaps this is the issue?

    Any help from anyone would be welcome. Although I can play the game and all is well, all is also damn annoying.
    I don't have a solution but are experiencing the same thing. I buy all my stuff on my US account, and use the EU account for playing.

    Zen Pinball tables usually pops up as you describe and it takes some seconds for them all to be in the "right" order, but sometimes they're all fine immediately when the menu pops up.

    Sometimes when I start the PS4 and go straight to the Zen Pinball "icon" (or any other game) it has a lock symbol. When I try to launch the game it tells me I don't have the "rights" or whatever to use the game on that account. Wait for a few sec, and then it's all ok.

    The funny thing is that the other day when PSN was down, I didn't have an issue starting stuff immediately after starting the console (not from standy either).


    I guess I'll have to ask Sony about it some day when I have time but last time I had issues with my US account I was in a queue forever on their chat :P

  5. #5

    Default

    Thanks for the reply. Maybe someone from Zen will read this thread and have something to say about it.


    I just noticed something very strange that may or may not have anything to do with this issue:

    When I complete a game on any table the score calculator box pops up after, and it tells me that I have played 43 tables; I can only see 42 tables on the main screen though! Something is clearly wrong here; are there more than 42 tables?

    I'm either missing tables in the main selection screen or the post-game score calculator is very broken. I have no idea which thing is wrong. Anyone?

  6. #6
    Senior Member shogun00's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Western NY (USA)
    Posts
    2,823

    Default

    Quote Originally Posted by FourWinds View Post
    I just noticed something very strange that may or may not have anything to do with this issue:

    When I complete a game on any table the score calculator box pops up after, and it tells me that I have played 43 tables; I can only see 42 tables on the main screen though! Something is clearly wrong here; are there more than 42 tables?

    I'm either missing tables in the main selection screen or the post-game score calculator is very broken. I have no idea which thing is wrong. Anyone?
    It seems like something is looping wrong. There is only 42 tables on the PS4, but the PS3/Vita version has 43. Perhaps some of the information is getting criss-crossed because of the multiple accounts.

  7. #7

    Default

    Is there any way to get any support from Zen when there are issues or are you left to yourself or help from the community? I don't know what to do here.

  8. #8
    Senior Member shogun00's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Western NY (USA)
    Posts
    2,823

    Default

    Quote Originally Posted by FourWinds View Post
    Is there any way to get any support from Zen when there are issues or are you left to yourself or help from the community? I don't know what to do here.
    Well, the best thing to do is wait. A rep will come by and will at least comment on it.

    Right now, a major game convention is occurring in the US (PAX Prime) and the Zen reps are attending that. Not to mention, it's a holiday weekend (Labor Day is on Monday). You may not see a response until next Tuesday.

  9. #9

    Default

    Quote Originally Posted by shogun00 View Post
    Well, the best thing to do is wait. A rep will come by and will at least comment on it.

    Right now, a major game convention is occurring in the US (PAX Prime) and the Zen reps are attending that. Not to mention, it's a holiday weekend (Labor Day is on Monday). You may not see a response until next Tuesday.
    Fair enough; I'll try to check back sometime next week then. Perhaps I'll try the full delete in the mean time and just download the new account (or old) tables to see if there's any difference. Cheers.

  10. #10

    Default

    Quote Originally Posted by FourWinds View Post
    I think that helped a bit, thanks. I'll expound:

    The 3D thing is odd. I start the game and a message says '3D Signal Detected' (or close to that) and then I get to choose yes or no, and I say no. I have a Sony Bravia - I did my research on input lag here http://www.hdtvtest.co.uk/news/input-lag and got a good TV last time I bought one. Perhaps I can find some TV setting to deal with this; I'll look into it and maybe call Sony's TV peeps.

    The icon thing may be better now I have restored 76 licences. Previously, when I started the game, there were not a lot of icons and they were monochrome; over a number of seconds, more appeared making the grid bigger, and at the same time they all jiggled about whilst becoming colourful. Now I've restored the licences they are all there at the start, and all that happens is the jiggling and changing to colour. The one thing I can think of is multiple accounts: on the PS3 I used a different account to purchase tables, when the PS4 came along, with paid online, I changed names with a new account. I have logged on to the PS4 with the old account to take advantage of Zen's pleasant cross-buy gift to download all the old account purchases, but now I buy all the tables with the new account. Perhaps this is the issue?

    Any help from anyone would be welcome. Although I can play the game and all is well, all is also damn annoying.

    I will make sure the team sees this report - will let you know if I hear anything back.

  11. #11

    Default

    Quote Originally Posted by BarbieBobomb View Post
    I will make sure the team sees this report - will let you know if I hear anything back.
    Thanks for the reply; I'll sit tight. As I said previously: the good news is I can play all the tables. The issue is simply one of annoyance, so it's not the end of the world.

    I may fire up the PS3 and see what that other table might be too

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •